Terug in China

We zijn terug in China, Shanghai, we komen met een man of 10, westerse backpackers, de boot af en lopen samen naar de metro. Morgen spreken ze nog af om wat te gaan eten met z'n allen, maar wij gaan door, Na een nacht zonder golfslag kopen we een treinkaartje naar Suzhou, een klein plaatsje denken we maar heeft toch nog 4,1 miljoen inwoners (!) We komen aan om een uurtje of 1 's middags en denken de afstand naar hostel wel te kunnen lopen, dit loopt uit de hand en we ploeteren bijna een uur door Suzhou, net op het moment dat we in een taxi willen stappen, vinden we de straat met het hostel. We slapen in een (weliswaar vrij hard) hemelbed! We raken al getrained op de harde bedden en ik denk dat we aan het eind van China ons diploma Fakir kunnen ophalen!
Suzhou is prachtig, beroemd om zijn tuinen, we struinen er heel wat af, de grootste is 5 ha en we zijn er bijna een hele middag zoet mee, heerlijk. Overal prieeltjes en prachtige gebouwen met fantastische namen zoals 'Pavilion of eternal sunshine' of 'House of the falling plums'. De tuinen zelf hebben ook prachtige namen als Garden to Linger in, Humble Administrator's Garden of Garden of the Master of the Nets.

We leren steeds meer over het eten en als er geen menukaart is met plaatjes wijzen we iets aan wat er lekker uit ziet bij de buren..
Op 1 april vertrekken we naar Nanjing, weer met de trein en hebben een hostel vlak bij de Confusius tempel. De kamer is mini en het bed heeft een 3 mm matras, 1 onrustige nacht met veel herrie later besluiten we een apartement te boeken met Ikea meubels, het blijkt een fantastisch apartement te zijn op de 31ste verdieping met een super bed en een enorme tv en dvd speler, de dvd'tjes kosten hier 1 of 2 euro, dus we slaan er een paar in, kijken oa 'The Last Emperor' die zich afspeelt in de verboden stad van Beijing, wat leuk herkenbaar is, omdat we er zijn geweest.

Het wordt nu ook heerlijk weer en we luieren lekker aan het water in een van de parken van Nanjing, ook bezoeken we de purple mountain, een enorme berg midden in de stad.
We blijven tot 7 april en vermaken ons prima met botanical gardens en stadsmuren uit een ver verleden. Het is ook pasen, maar de chinezen doen er niet veel aan. Wel hebben we heerlijk lange skypesessies met familie en vienden.
De tocht gaat verder (weer met de trein) naar Wuhan, een (9) miljoenen stad die doorklieft wordt door de Yangtze en met 4,5 uur treinen een aardige tussenstop is op weg naar Yichang waar we een cruise willen maken langs de 3 Kloven. We hebben een super hostel, met heerlijk eten en genieten van het lenteweer in de Yellow Crane Pagoda, een 5verdiepingen tellend 'eeuwenoud' bouwsel wat 500 keer is afgebrand en vernietigd en vervolgens weer herbouwd, en waarvan de laatste versie (met lift!) uit 1980 stamt. Er is weer een prachtige tuin bij en we krijgen ook nog een voorstelling met chinese klokken, citer zang en dans.

De volgende ochtend wordt Gea beschuldigd van slaapwandelen, het brood is open en er is een stuk uit. Ook de nootjes met krokant laagje zijn open....het is een raadsel.
Het is niet vaak dat je kan zeggen: 'Zullen we aan de overkant van de Yangtze lunchen?', maar vandaag kan dat, en we nemen een ferry. We lunchen zalig met een stoofpotje met vlees en champions en lopen daarna naar Wuhan Beach, inderdaad een strandje aan de Yangtze. Het is heerlijk weer en we genieten van de zon en vliegerende chinezen.
We willen nog een tempeltje doen, maar zitten op de verkeerde bus, zien wel veel van de stad en eindigen uiteindelijk vlakbij het hostel. 's Avonds lekker chillen, en als we de volgende morgen vroeg opstaan is het raadsel van de slaapwandelende Gea opgelost, er zitten gaten in de tas met treinproviand, het was een muis!
We vertekken lekker vroeg (7 uur) naar Yichang.

Mariëlle en Jan

Oeps, dat is ff schrikken ! Jullie zitten hopenlijk toch niet in de buurt van die erge aardbeving, he ?
Neem op wat voor manier dan ook ff contact met ons op, zodat we ons geen zorgen hoeven te maken !
Wat een mooie foto's en leuke verhalen weer, erg gezellig om te lezen !

liefs Mariëlle en Jan

Yvonne (camera)

Zo te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin!! Fantastisch hoor om te lezen.. Hier is het weer erg opgeklaard en schijnt de zon volop en het is heerlijk lente-weer.. Volgens Erwin Kroll is het nog nooit zo mooi geweest; maar nu overdrijft hij wel een beetje.. Hahaha.. Nu niet jaloers worden en naar huis komen hoor!! De lente kun je volgende jaar wel weer hier meemaken.. ; )

jaap.(licht)

Ja, Yvonne heeft helemaal gelijk. Blijf heerlijk weg en ach dat lenteweer komt wel weer.
Leuk om te lezen hoe jullie de dagen doorbrengen,
succes en geniet!!