Eerste dagen Beijing

02-03-2010 Eerste dag in Beijing en wat doe je dan? Je gaat naar het Plein van de Hemelse Vrede oftewel het Tiananmen plein, vrede was er niet, wel veel politie. Verder hebben we 's avonds varkenspootjes gegeten en die waren niet lekker!!!
03-03-2010 Vandaag naar de Verboden Stad geweest, ja dat is een dagtaak, best een leuk stulpje voor een keizer, onvoorstelbaar wat die man aan privileges had.
04-03-2010 Een regeltaak vandaag, we moeten een treinticket voor Shanghai regelen en dat is nog gelukt ook, naar de Lama Tempe geweest lerg mooi) en een kopje thee gedronken in een hutong met klassiek Chinees gepingel

05-03-2010 Erg koud vandaag, snijdende wind, we besluiten om panda's te gaan kijken in de Zoo en ook het Aquarium te bezoeken, wij blijven moeite hebben met opgesloten beesten maar ze doen ook goede dingen voor de herstel van bepaalde soorten, het Aquarium is een bezoek waard, bij buitenkomst blijkt het weer zodanig beter dat we besluiten om toch het Zomerpaleis van de keizer mee te pikken, 's avonds eten we Pekingduck, apart en superlekker!

Yvonne (camera)

Shengdu staat bekend om zijn panda's.. Je ziet ze daar in een soort 'opvanghuis' en je kunt met ze op de foto. Tip voor als jullie daar in de buurt komen.. Veel plezier in Beijng!! [en wij maar werken hier...]

jaap

kijk dat is pas genieten wat jullie doen.
varkenspootjes eten lijkt mij ook heerlijk.
fijne tijd gewenst.!!

groet jaap.V

Mariëlle

Wat zal dat indrukwekkend zijn geweest voor jullie dat Tiananmen plein en de verboden stad...zo gigantisch groot, jullie zullen wel ogen te kort zijn gekomen.
Goh lijkt me leuk om al die panda's te zien, idd. wel zielig opgesloten te zijn, maar ze zullen wel aardig de ruimte hebben hoop ik maar.
liefs Mariëlle

Mascha

Hi Gea en Roger,

Spannend dat de reis begonnen is. Heb nog snel een inhaalslag kunnen maken met het lezen. Super hoor!
Het klinkt allemaal prachtig.
Lekker genieten,
veel liefs Mascha