Amazing Australia
Eindelijk daar zijn we dan, in Sydney, weliswaar om half 8 's morgens en helaas geen oog dicht gedaan in het vliegtuig, maar we zijn er toch maar. We lopen half slapend naar de bagageband, regelen onze eerste Australische dollars en krijgen al snel de eerste indruk over hoe snel het gaat met die AU$. We regelen een bus naar het hostel en tjing daar gaat de kassa lopen. We geven voor het buskaartje het bedrag uit waarvoor we op Bali een week kunnen eten! Nou ja, het zal wel wennen.... Maar toch, we komen in het hostel aan en voor AU$ 80 (de AU$ staat ietsje hoger dan de US$) verwacht je toch heel wat, maar nee, een kale kamer met twee losse bedden van verschillende afmetingen. Dus gezellig bij elkaar schuiven zit er ook niet bij. Geen wc, geen badkamer, verder is er helemaal niks in de kale kamer! Nou ja, we gaan nog wel even zoeken naar een goedkopere.
Helaas blijkt later dat we heel goedkoop zitten en helemaal niet mogen klagen!
Voor internet moeten we ook betalen, dus na een tukkie gaan we eerst even online bij een Indiaas café, we checken nog wat andere hostels, maar ze zijn allemaal nog duurder dan die van ons!
We lopen terug naar ons hostel, vinden een geweldig kroegje vlakbij en toasten op down under, waar we eindelijk niet meer opvallen als toeristen en alleen ons Nederlandse accent ons verraad.
We slapen vroeg.
De volgende dag gaan we eerst naar de supermarkt om boodschappen te doen. 3x uit eten per dag is hier niet haalbaar. We komen uit bij Woolworths en we kijken onze ogen uit in de zeer uitgebreide winkel. Jeetje wat een weelde, allerlei heerlijke worstjes, kaasjes, broodjes, normale boter, herkenbare groenten en fruit, kortom westers paradijs! Alleen de prijzen doen ons nog even schrikken, maar verder is er zoveel lekkers te koop, we kunnen gewoon niet kiezen!
We lopen terug naar ons hostel en eten heerlijke stokbroodjes met brie, dan lopen we via prachtige botanische tuinen naar het beroemde Opera House. Hij lijkt niet helemaal op wat we in ons hoofd hebben, hij is op de plaatjes altijd veel witter! Maar het blijft een bijzonder bouwwerk en ook de nabijgelegen brug is prachtig. We zien ook mensen die 'm beklimmen (voor 200 AU$!) We open door naar de ferry haven en slenteren wat rond. Het is al weer tijd om te eten en na een pizza met salade en wijn proberen we in het hostel de kamer nog een nacht bij te boeken.... stress.....ze zitten vol. Wij zeer verontwaardigd natuurlijk, maar we kunnen nog wel in een dorm. Nou nee, liever niet. De volgende morgen gaan we op zoek naar een camper. We checken er een paar, ze zitten gelukkig bij elkaar in 1 straat vlak om de hoek, en kiezen uiteindelijk voor een comfortabele Toyota bus. Zo, denken we, dat scheelt in de slaapkosten.
Nou, euhhhh, nee dus. Zo'n campervan kost $100 per dag, en dan moet je ook nog op een camping.
Die zijn, zal later blijken, ook zo'n 20-30$ per nacht, dus echt goedkoper wordt het niet. Wel leuker!

De eerste nacht slapen valt niet tegen, wel het weer als we wakker worden. Jeetje, mistig en nattig. Nou ja, dan rijden we maar door. We rijden richting de kust en eindigen in Nelson Bay, we vinden een camping op One Mile Beach. En drinken op het strand nog een wijntje en genieten van het met sterren bezaaide luchtruim. De volgende morgen worden we weer wakker met regen, jeetje.

We gaan maar weer rijden en als het om 10 uur droog wordt ontbijten we aan het water in het gezelschap van prachtige papegaaien en een heuse pelikaan. Het is allemaal extreem goed geregeld hier. Bij alle mooie plekjes zijn picknick plaatsen met wc's, meestal redelijk schoon, altijd met wc papier en vaak ook nog met barbecues. We checken weer in op een camping en weer regent het. We eten in de camp kitchen en raken aan de praat met 2 Australische stellen die ons uitnodigen voor een spelletje kaarten. Dat wordt heel gezellig. Een van de dames is jarig, dus daar moet op gedronken worden. We spelen een grappig spel, 5 crowns met een speciaal spel kaarten met schoppen, harten, ruiten, klaveren en sterren! Na een paar potjes snappen we de regels en wordt het een groot feest. We hebben zo'n lol dat we op een gegeven moment van de jarige dame het spel cadeau krijgen. Ze had een extra spel in de caravan liggen! Wat ontzettend lief... We zullen het nog veel spelen.
De volgende morgen is het al weer 1 december, we zijn 9 maanden onderweg. Het gaat toch duizelingwekkend snel allemaal!
Wel zijn we al een week in Australië en hebben nog geen kangoeroe of koala gezien! Wel veel gele bordjes langs de kant van de weg die waarschuwen maar nog geen echte! Dan komen we aan in Noosa Heads, daar is een National Park waar koala's zouden moeten zitten. We komen nogal laat in de middag aan, maar er is er 1 gespot, nog geen 5 minuten lopen vanaf de ingang. En ja hoor, daar zit 'ie in een boom, wat een schatje! Het zijn nachtdieren, dus hij hangt daar wat lui op een tak, schijnbaar onaangedaan door alle commotie om hem heen. We proberen hem van alle kanten te bekijken en te fotograferen, wat zo tegen het einde van de dag niet meevalt!
We rijden naar het noorden langs de Pacific Highway, en langs de ene mooie plaats aan zee na de andere, het weer blijft een beetje regenachtig, bewolkt en somber. Maar de temperatuur is goed. Op Roger zijn verjaardag is het zowaar mooi weer. We zijn dan in het plaatsje 1770, waar Captain James Cook in, jawel, 1770 aan land kwam in Australië. Dit is ook het noordelijkste punt wat wij gaan zien van dit enorme land. Het Great Barrier Reef is net iets te ver. We doen een relaxdagje aan het strand, een wandeling door een stukje national park en we gaan lekker uit eten. We eten enorme steaks, het nationale voedsel van de Australiër. Heerlijk. Ook zien we onze eerste kangoeroe over de weg huppen. Een prachtig gezicht!
De volgende dag gaan we weer terug richting het zuiden. We gaan deze keer via het hinterland terug, zo noemen ze dat hier, het binnenland dus. Dat is eigenlijk net zo mooi als de kust. Fantastische nationale parken, waar we prachtige wandelingen maken.
Het internet is nog wel even een puntje. Sinds we niet meer in hostels slapen en de campings meestal te dure verbindingen hebben of helemaal niets, rijden we regelmatig langs de Free Wifi MacDonalds. We checken onze mail onder het genot van een karamel sundae, en groeien dus langzaam dicht door onze digitale verslaving. Het eten is trouwens weer heel erg wennen, niet voor ons maar wel voor onze magen. Al dat westerse eten zijn we niet meer gewend!
We staan op bushcampings met minimale voorzieningen of op zeer luxe campings met zwembad en tv lounges, allebei met veel kangoeroes, we doen prachtige wandelingen door National Parks, vooral de wandeling naar Cathedral Rock is spectaculair. Mens, wat een enorme rotsen en wat een pad. De Cathedral Rock zelf is een uitdaging om te beklimmen, het gaat het stijl omhoog en aan het eind, als klap op de vuurpijl, een echte ketting om je omhoog te hijsen. De beloning is een prachtig uitzicht.

We doen ook de Australische BBQ, Enorme steaks met ui en champignons, een beetje sla, een wijntje... en vaak met een kangoeroe op de achtergrond, geweldig! Aan het eind van de trip gaan we weer naar de Blue Mountains, het weer is nu veel beter, en we genieten van de prachtige uitzichten op enorme kloven, watervallen en bossen. Dan gaan we weer richting Sydney, we moeten morgen de auto al weer inleveren. We nemen nog een kijkje bij het beroemde Bondi Beach, en slapen die avond op een parkeerplaats bij een andere baai. We leveren de auto in en de laatste nacht slapen we in een authentiek kroeg hotel. Gelukkig hebben ze Engelse bartijden en is om half 11 de kroeg dicht. De volgende morgen nemen we een taxi naar het vliegveld en kijken terug op een 4600 km spectaculaire rit door Australië met een gevoel dat we graag nog 's terug zouden willen komen naar dit onverwacht prachtige land.
Hallo!! Wat een enorm leuk verhaal weer.. Jullie zien echt veel.. Geweldig!! Alast een goed uiteinde en een spetterend 2011!! Groetjes!!
Weer heerlijk verhaal en weer veel gezien lezen wij. Ik begrijp alleen niet hoe jullie 2 december voor het Opear House konden zitten, maar dat ligt vast aan mij!!!
Jullie beginnen langzaamaan weer te wennen aan wat hier normaal is. Hopelijk overleeft jullie portemonnaie deze avonturen!
Ach, wat genieten weer. En ook zo snel gelukkig. Het was wederom heerlijk om al lezende weer mee te genieten van de avonturen, en dan denk ik steeds dat ik al heel veel weet! Niets is minder waar. Ik pleit toch voor het schrijven van een boek, dat geeft straks een mooie missie. Het is een genot de verhalen te lezen en de foto's zijn subliem. Blijf genieten, zuig de ervaringen op en denk aan ons ik een wit en koud Holland. Tot snel!
Prachtig weer! Dank voor verhalen en foto's. Erg fraai. Benieuwd waar jullie oud en nieuw doorbrengen. Wens jullie een fantastisch 2011. Wat zal het een raar jaar voor jullie worden. Met zo'n begin en dan over een maand of wat de thuiskomst. V reemd zal dat zijn. Maar eerst hebben jullie nog een heeeeeelllll lange vakantie. Geniet ze! Tot gauw,
Sallo
Ja, Australië is fantastisch!
Hebben jullie nu nog steeds zo slecht weer of valt het nu mee?
We zien hier op het nieuws dat er veel overstromingen in Australië zijn.
Geniet er van verder, dan doen wij dat ook weer.
Prettige jaarwisseling alvast.
Ik (Peter) ga het vieren in Nigeria... Of dat leuk is? Geen idee..!
Hey G & R,
Marco en ik zijn vandaag aangekomen in Salvador... Hiervoor 9 dagen op bounty eiland Fernando do Noronha met prachtige stranden. Wij hebben nog 1,5 week te gaan...
Jullie ook de beste wensen en een geweldige jaarwisseling. Wij vieren het hier in Salvador. X
Hoi scheetjes
Waar zitten jullie nu ? We gaan ons toch wel zorgen maken ! Volgens de media hier zijn er in Queensland en New South Wales honderden mensen geevacueerd door de overstromingen. Ook in Brisbane is het een watersnood ramp en ze verwachten nog veel meer !
Willen jullie ff vertellen hoe het met jullie gaat ?
liefs Mariëlle en Jan
Hi,
do you remember me?? I was your translator when we went to see the pandas in Chengdu.
WOW you guys are still going strong, Ive returned to the land down under, Aus.
Hope you guys had fun in Australia, Its alot of fun following your journey, if you are in Perth, shoot me an e-mail, [email protected].